DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Uključi se, volontiraj!

1 - Uključi se, volontiraj!

Cjeloviti i integrirani pristup

2 - Cjeloviti i integrirani pristup

ZA KVALITETNIJI ŽIVOT MLADIH

4 - ZA KVALITETNIJI ŽIVOT MLADIH

SAVJETOVANJE

5 - SAVJETOVANJE

NEFORMALNA EDUKACIJA

6 - NEFORMALNA EDUKACIJA

Sunčana strana ulice

7 - Sunčana strana ulice

Interkulturalnost

8 - Interkulturalnost

Zdravo življenje

9 - Zdravo življenje

AMBIDEKSTER KLUB NOVOSTI

Izravno s Brača

Objavljeno: 06.06.2024.

U sklopu naših projektnih aktivnosti, tmurnog dana dvije kolegice koje uspješno surađuju u Ambidekster klubu, jedna pored druge u našem malom uredu i jedna uz drugu pri terenskom radu, otputovale su na Brač.

... Read more ...

Klikni gore za posebne Ambidekster rubrike ili nastavi čitati donje Ambidekster novosti, ispod kojih su i predmetne rubrike Upoznaj AK i rubrika Izdvojeno...

"Moj tata i ja" - što smo radili u Čučerju

Objavljeno: 05.06.2024.

U sklopu projekta "Moj tata i ja" provodili smo radionice u osnovnoj školi Čučerje, višegodišnjoj partnerskoj organizaciji, gdje smo zajedno s roditeljima/skrbnicima (s naglaskom na brojnim očevima koji su se odazvali aktivnostima) i djecom radili kreativne i zanimljive aktivnosti.

... Read more ...

Započinjemo s provedbom projekta "Najjači stav"

Objavljeno: 29.05.2024.

Započinjemo s provedbom projekta "Najjači stav" koji je financiran od Ministarstva zdravstva, a usmjeren je na suzbijanje i sprječavanje razvoja ovisnosti i ovisničkog životnog stila u mladih kao i drugih disfunkcionalnih ponašanja.

... Read more ...

KIS– Kultura izgradnje sigurnosti i nenasilja među mladima

Objavljeno: 14.05.2024.

Cilj je projekta smanjenje različitih pojavnih oblika nasilja među mladima, a posebice nasilja na internetu i nasilja u mladenačkim vezama putem očuvanja mentalnog zdravlja i psihosocijalne dobrobiti mladih. Aktivnosti projekta usmjerene su na edukaciju mladih, roditelja i stručnjaka u odgojno-obrazovnom sustavu o pravovremenom prepoznavanju, sprječavanju i zaustavljanju nasilja kao i na umrežavanje dionika u Gradu Zagrebu te na otoku Braču.

... Read more ...

Projekt Pro-NGO - kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena

Objavljeno: 26.04.2024.

Projekt Pro-NGO - kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena usmjeren je na jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u Hrvatskoj

... Read more ...

Ključna pitanja za zaštitu dječje dobrobiti

Objavljeno: 15.04.2024.

Mreža udruga za djecu okuplja 18 organizacija posvećenih zaštiti i promicanju dječje dobrobiti diljem Republike Hrvatske, a jedna od njih je i naš Ambidekster klub.

... Read more ...

Medijska kampanja „Klikni za sigurnost“

Objavljeno: 06.04.2024.

U sklopu projekta provodi se i medijska kampanja „Klikni za sigurnost“ čiji je cilj podizanje svijesti javnosti o rizicima nasilja i govora mržnje među mladima na internetu i nasilja u mladenačkim vezama, smanjenje tolerancije na nasilje i govora mržnje na internetu, podizanje svijesti javnosti o etici participacije i odgovornosti pojedinca i zajednice u zaštiti prava mladih te važnosti ulaganja za njihov razvoj.

... Read more ...

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.

UPOZNAJ AMBIDEKSTER KLUB

Projekt "Standardi i prakse - volonterski menadžment u organizacijama i ustanovama socijalne skrbi i zdravstva"

Objavljeno: 20.03.2019.

Projekt "Standardi i prakse - volonterski menadžment u organizacijama i ustanovama socijalne skrbi i zdravstva", na kojem smo bili partner udruzi Igra, uspješno smo priveli kraju. 

Riječ je o projektu  financiranom iz Europskog socijalnog fonda koji je za cilj imao unaprijediti volonterski menadžment u organizacijama i ustanovama socijalne skrbi i zdravstva, a uključio je trinaest organizacija iz područja socijalne skrbi i zdravstva: udruge Igra i Ambidekster klub, Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, Centar za socijalnu skrb Zagreb - podružnica Susedgrad, Udruženje Djeca prva, udruge Zamisli, Hrabri telefon, Krijesnica, Udrugu za kreativni socijalni rad, Društvo „Naša djeca“ Maksimir, Centar Pričaj mi, Centar za socijalnu skrb Zagreb - podružnica Črnomerec, Kliniku za dječje bolesti Zagreb. 

... Read more ...

„MOJ TATA I JA“

Objavljeno: 18.03.2019.

Projekt „Moj tata i ja“ usmjeren je na osnaživanje očeva za veću uključenost u obiteljskom životu kao i na podizanje svijesti o jednakom značaju majčinske i očinske uloge za cjeloviti razvoj djeteta.

Projekt se provodi od 01.10.2018. do 30.09.2019. i sufinanciran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Uz Ambidekster klub partneri na projektu su udruga Suncokret OLJIN i Društvo „Naša djeca“ grada Gospića.

... Read more ...

Ambidekster klub - Savjetodavni i edukativni centar za djecu mlade i obitelj

Objavljeno: 11.01.2017.

Čime se bavimo i što nudimo

Ambidekster klub je nevladina i neprofitna udruga koja svojim djelovanjem kroz inovativne  programe i projekte te stručne intervencije temeljenje na principima sudjelovanja samih korisnika kao i dionika iz društvene zajednice želi doprinijeti kvalitetnijem životu mladih osoba u hrvatskom društvu.

Programi i projekti provode se na nacionalnoj razini uz uključivanje dionika iz Hrvatske i Europske unije s fokusom djelovanja u istočnom dijelu grada Zagreba – u lokalnim zajednicama Dubravi i Sesvetama.

MISIJA Ambidekster kluba je pridonositi zaštiti ljudskih prava, socijalnom uključivanju i podizanju kvalitete života pojedinaca i skupina, posebice skupina djece i mladih izloženih riziku od socijalnog isključivanja kao što su djeca i mladi s problemima u ponašanju te drugih skupina  djece i mladih s manje mogućnosti koji nailaze na prepreke u socijalnom uključivanju.

... Read more ...

Info punkt „InFORMIRAJ se“ – o klubu za zapošljavanje mladih

Objavljeno: 16.01.2015.

Što je info punkt „InFORMIRAJ se“

U ovom info punktu možeš saznati informacije o Klubu za zapošljavanje „Korak dalje“ te informacije vezane uz zapošljavanje mladih: koja su tvoja prava kao mlade osobe u području zapošljavanja u Hrvatskoj, koje su tvoje mogućnosti, gdje tražiti posao, kako ga tražiti, kako napisati životopis i zamolbu te kako se predstaviti na razgovoru za posao. Tekstove pišu mladi koji dolaze u klub za zapošljavanje.

... Read more ...

Projekt „Zajedno možemo više – pojedinac u fokusu“

Objavljeno: 13.12.2013.

Europska unija "Ulaganje u budućnost"

Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga

Projekt „Zajedno možemo više – pojedinac u fokusu“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH www.strukturnifondovi.hr

Projekt „Zajedno možemo više – pojedinac u fokusu“ usmjeren je na jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga kao i na osnaživanje stručnih kompetencija djelatnika iz sustava socijalne skrbi u tri lokalne zajednice: u Zagrebu, Karlovcu i Gospiću.

Suradnjom i umrežavanjem dionika u lokalnim zajednicama, djeci i mladima, te obiteljima u riziku i krizama postat će dostupne socijalne usluge  integrirane  psihosocijalne podrške.

... Read more ...