DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

IZDAVAČKA DJELATNOST

Objavljeno: 06.01.2017.

Putem izdavaštva Ambidekster klub ima cilj objediniti, integrirati i diseminirati primjenjiva stručna znanja i iskustva, rezultate istraživanja kao i rezultate u provođenju projekata i programa. Također je izdavačka djelatnost je usmjerena i na izdavanje djela beletristike, primjerice zbirki radova korisnika, kao i na prijevode književnih djela od posebnog kulturnog značaja, a dosada nisu imala priliku biti predstavljena hrvatskoj javnosti.


U izradi stručnih publikacija ne sudjeluju samo voditelji i izvoditelji programa, nego i sami korisnici,  kao i drugi dionici koji doprinose njegovu stvaranju, kao što su voditelji tretmana u centru za socijalnu skrb, članovi stručnih timova iz škole, razrednici i nastavnici, odgajatelji iz centra za odgoj i obrazovanje, suradnici iz organizacija civilnoga društva. U priručnicima su opisana iskustva i programi temeljeni na modernom i postmodernom pristupu korisnicima koji nastoje integrirati različite pristupe i metodologiju rada sve s ciljem postizanja što učinkovitijeg stručnog rada i pružanju podrške djeci, mladima i obiteljima.

Pomoću literarnog izražavanja nastoji se mlade potaknuti na promišljanje ali i suočiti s određenom problematikom te kako pridonjeti njezinom proakitvnom rješenju. Za vrijeme procesa kreiranja literarnih radova nastoji se psihosocijalno osnažiti autora odnosno čin kreiranja radova ima terapeutski učinak. A sabiranjem radova u zbirku i njenim objavljivanjem želi se pružiti poticaj, ohrabrenje i nadahnuće drugim mladima koji se možda nalaze u sličnim problemima i situacijama te da pronađu konstruktivno rješenje i izlaz iz njih. U tom smislu, eseji, tekstovi i pjesme iz mladih predstavljaju izuzetno vrijedno štivo, ne samo zbog svoje inherentne vrijednosti, nego i kao i pandan cjelokupnom kontekstu u kojem se javljaju – društva u kojem su 'kriza', 'otuđenje', 'kriminal', i 'nemoral' postale svakodnevne riječi koje prožimaju živote gotovo svih.

Za projekte samofinanciranja izravnog rada s korisnicima odabrana je izdavačka djelatnost sa fokusom na književnike čija su stvaralaštva obilježila i/ili doprinijela razvoju njihove kulture, a čija djela do sada nisu bila prevedena na hrvatski jezik. Radi toga smo za prve prijevode odabrali japanske autore koji su najviše utjecali na tok i smjer koji je uzela moderna japanska književnost a to su Soseki Natsume i Ogai Mori, sa nekim od svojih najreprezentativnijih djelima Deset noći, deset snova i Divlja guska.

Izdavaštvo Ambidekster kluba prepoznato je po pomno promišljenom pristupu stručnim temama, ozbiljnom i odgovornim izdavačkim smjernicama, te pažljivo pripremljenim sadržajem i pripremom za tisak.

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.