DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

„MOJ TATA I JA“

Objavljeno: 18.03.2019.

Projekt „Moj tata i ja“ usmjeren je na osnaživanje očeva za veću uključenost u obiteljskom životu kao i na podizanje svijesti o jednakom značaju majčinske i očinske uloge za cjeloviti razvoj djeteta. Projekt se provodi od 01.10.2018. do 30.09.2019. i sufinanciran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Uz Ambidekster klub partneri na projektu su udruga Suncokret OLJIN i Društvo „Naša djeca“ grada Gospića.
U projekt su suradnički uključene Osnovna škola Luka Sesvete te Osnovna škola Marije Jurić Zagorka iz Zagreba. U navedenim osnovnim školama će se provoditi radionice za zainteresirane roditelje na temu značaja i važnosti očinske uloge u razvoju i odgoju djeteta.

Također će biti organizirane edukativne radionice s odgojno obrazovnim djelatnicima ( nastavnicima, učiteljima) u osnovnim školama na temu unapređivanja komunikacije s roditeljima, te poticanja što većeg stupnja uključivanja očeva u odgoj i obrazovanje djeteta.

Uz radionice biti će aktivno savjetovalište za obitelji u Ambidekster klubu, na adresi Prve Poljanice 6.

Projektom „Moj tata i ja“ nastoji se ostvariti cjelovit pristup osnaživanju očeva u većoj uključenosti u obiteljskom životu i aktivnijoj roditeljskoj ulozi.

Ciljevi koji se žele postići ovim projektom su:

1. podići svijest o jednakom značaju majčinske i očinske uloge za cjeloviti razvoj djeteta
2. podići razinu znanja i vještina očeva u kvalitetnijem ostvarenju roditeljske uloge
3. educirati odgojno-obrazovne djelatnike o načinima unapređenja komunikacije s roditeljima te poticanja veće uključenosti očeva u odgoj i obrazovanje djeteta

Očekujemo da će se projektom tako dugoročno povećati uključenost očeva u obiteljskom životu, unaprijediti kvaliteta provođenja vremena unutar obitelji, a time i kvaliteta obiteljskih odnosa, unaprijediti komunikacija roditelja i škole, osvijestiti uloga lokalne zajednice (posebno organizacija i ustanova u kojima aktivno participiraju djeca poput škola, sportskih/umjetničkih organizacija, CZSS i dr.) u poticanju oba roditelja u aktivnom sudjelovanju u svim aspektima djetetovog života.
Posebna vrijednost projekta jest da su aktivnostima kojima će se ostvariti definirani ciljevi obuhvaćene cijele obitelji (i roditelji i djeca) te njihova zajednica sa svim važnim dionicima što osigurava cjeloviti pristup problemu i djelovanje na svim razinama. Pored roditelja, djece i odgojno-obrazovnih djelatnika, u projekt su uključeni i volonteri te djelatnici organizacija i javnih ustanova iz uključenih lokalnih zajednica.

Dodatne informacije o projektu i načinima uključivanja možete dobiti na mail –u info@ambidekster.hr ili telefonski na 099/ 4575 444

 

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.