DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Projekt "Standardi i prakse - volonterski menadžment u organizacijama i ustanovama socijalne skrbi i zdravstva"

Objavljeno: 20.03.2019.

Projekt "Standardi i prakse - volonterski menadžment u organizacijama i ustanovama socijalne skrbi i zdravstva", na kojem smo bili partner udruzi Igra, uspješno smo priveli kraju. Riječ je o projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda koji je za cilj imao unaprijediti volonterski menadžment u organizacijama i ustanovama socijalne skrbi i zdravstva, a uključio je trinaest organizacija iz područja socijalne skrbi i zdravstva: udruge Igra i Ambidekster klub, Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, Centar za socijalnu skrb Zagreb - podružnica Susedgrad, Udruženje Djeca prva, udruge Zamisli, Hrabri telefon, Krijesnica, Udrugu za kreativni socijalni rad, Društvo „Naša djeca“ Maksimir, Centar Pričaj mi, Centar za socijalnu skrb Zagreb - podružnica Črnomerec, Kliniku za dječje bolesti Zagreb.

Projekt je trajao 18 mjeseci. Kroz njega smo putem edukacija osposobili koordinatore volontera iz navedenih organizacija za kvalitetno provođenje procesa prikupljanja volontera, uspješan rad s njima, edukaciju, pružanje podrške i održavanje motivacije.

“Tijekom provedbe projekta mnogo toga je učinjeno što je čekalo mnoge godine i bilo „gurano na stranu“: izrađeni su volonterski programi, opisi poslova koordinatora volontera, zatim opisi svih radnih mjesta volontera, uredno vođenje baze volontera, te sustav koordinacije volontera putem online aplikacije. Ono što bismo mogli reći u zaključku jest da je provedba projekta „Standardi i prakse“ omogućila ne samo da vodimo zadovoljne volontere, nego i više zadovoljstva za nas koordinatore volontera “– zaključila je Ana Habdija-Šorša na konferenciji koja se održala 24.01. 2019 u Kući Europe.

Radili smo sa 75 volontera koji su sa 2.548 korisnika odradili 3.746,05 volonterskih sati što odgovara vrijednosti od 123.619,65 kn. Zajednički smo definirali Protokol o suradnji organizacija i ustanova socijalne skrbi i zdravstva u cilju uključivanja korisnika u volonterske programe i Minimalne standarde volonterskog menadžmenta za volonterske programe u području socijalne skrbi i zdravstva. Svoje uspjehe i rezultate prezentirali smo na okruglom stolu i prenijeli prisutnima što se ispostavilo kao standardno potrebno kako bi programi u organizacijama i ustanovama socijalne skrbi i zdravstva bili uspješno i kvalitetno provedeni.

U priručniku pod nazivom “Standardi i prakse – volonterski menadžment u organizacijama i ustanovama socijalne skrbi i zdravstva” opisan je projekt, volonterski projekti udruga i ustanova, iskustva koja smo prikupili tijekom provođenja projekta i Minimalni standardi volonterskog menadžmenta za volonterske programe u području socijalne skrbi i zdravstva. Vjerujemo da ćete pronaći zanimljivih ideja i za vaše volontersko djelovanje.

 

VEZANI DOKUMENTI
FOTOGALERIJA
AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.