DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Završetak projekta Mreža za aktivaciju mladih

Objavljeno: 29.03.2023.

Kroz tematsku mrežu stvorio se konzorcij organizacija i obrazovnih ustanova koje su razmijenile iskustva i principe u radu na aktivaciji mladih što će osigurati osiguranje kvalitete i standarda rada s mladima.

Početkom siječnja 2021. godine Ambidekster klub počinje aktivno doprinositi tematskoj „Mreži za aktivaciju mladih“. Projekt se provodio dvije i pol godine, a njime se gradila mreža podrške mladima u procesu aktivnog uključivanja u život zajednice na način da se povezuju različite organizacije koje djeluju za mlade i znanstvena zajednica. Projekt uključuje podršku djelovanju aktivističke grupe mladih, suradnju organizacija civilnog društva i umrežavanje, izradu smjernica za unapređenje javnih politika te analizu društvenog utjecaja te niz aktivnosti vezanih uz podršku i poticaj mladima na aktivaciju te podršku kvalitetnom radu s mladima.

Kroz projekt su provodena znanstvena istraživanja o područjima važnim za aktivaciju mladih i rad s mladima, od kojih je Ambidekster klub posebno bio posvećen istraživanju problema mladih iz ranjivih skupina i problemu preranog prekida školovanja. Temeljem rezultata istraživanja, objavljen je rad u Monografiji „Prema postpandemijskom obrazovanju: kako osnažiti sustav odgoja i obrazovanja?

Kroz projekt su organizirani obrazovni i javni događaji kao što su regionalne i nacionalne rasprave i konferencije. Mreža za aktivaciju mladih organizirala je niz regionalnih rasprava te je provela analize društvenog utjecaja. Na kraju provedbe projekta, udruga Zamisli i Ambidekster klub kao jedan od partnera, organizirali su i proveli nacionalnu konferenciju za mlade “Mladi smo pa šta?“ 24. studenog 2022. godine na dvije lokacije u Samoboru (Centru za mlade Bunker) i Zagrebu pri čemu se okupilo preko 150 mladih. Naziv konferencije simbolično naglašava da godine nisu prepreka mladima za izražavanje svojih potreba i predlaganje rješenja. Program su sastavljali mladi lideri, uglavnom srednjoškolci i mladi studenti, čime se osigurava participativnost i bliskost konferencije mladima i njihovim potrebama. kao što je nacionalna konferencija održana od četvrtka 25. studenog do subote 27. studenog u Centru za mlade ‘Bunker’ u Samoboru. Nakon nacionalne konferencije, od 27. – 29. ožujka u okviru projekta održana je i konferencija u Bruxellesu u Europskom parlamentu i Europskom gospodarskom i socijalnom odboru uživo i hibridno putem ZOOM-a. Cilj konferencije bio je predstaviti rezultate projekta od strane partnerskih organizacija i mladih lidera uz podršku Pravnog fakulteta u Splitu i Ekonomskog instituta u Rijeci kako bi zagovarali bolji položaj i politiku prema mladima.

Projekt kodnog broja UP.04.2.1.06.0048 financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Tematskih mreža za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada.

Nositelj projekta je Udruga Zamisli, a Ambidekster klub sudjeluje kao partner u konzorciju s udrugama: SIRIUS - Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, Mreža udruga ZAGOR, Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Udruga „Igra“ za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći, Udrugom IMPRESS, Hrvatskim debatnim društvom, Udrugom mladih "Mladi u Europskoj uniji", Kulturno umjetničkim društvom "Čiče" Novo Čiče, Atletskim klubom "Novljanska grupa atletičara" Novska, Udrugom za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ, Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava, Udrugom srednjoškolaca Hrvatske, Savezom SUMSI i Zajednicom ICM u Hrvatskoj. Partneri su i znanstveno-istraživačke ustanove: Ekonomski institut Zagreb i Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu.

Završetak projekta Mreža za aktivaciju mladih

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.