DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

"Moj tata i ja" - što smo radili u Čučerju

Objavljeno: 05.06.2024.

U sklopu projekta "Moj tata i ja" provodili smo radionice u osnovnoj školi Čučerje, višegodišnjoj partnerskoj organizaciji, gdje smo zajedno s roditeljima/skrbnicima (s naglaskom na brojnim očevima koji su se odazvali aktivnostima) i djecom radili kreativne i zanimljive aktivnosti.

Pokazali smo kako u učionici, parku i kod kuće napraviti lava-lampu, kako komunicirati i pronaći rješenje za izazov dok imamo povez na očima, kako predmete koje često smatramo otpadom iskoristiti za zabavu i kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i roditelja/skrbnika vremena.

Provođenje vremena u igri s djecom iznimno je važno za ostvarivanje podržavajućeg odnosa, a mi kroz ovaj projekt naglasak stavljamo na očeve kako bismo razbili stereotipe i potakli obitelji na nastojanje intenzivnijeg uključivanja u odgoj djece i druženja očeva s djecom.

Nismo pristrani, ali svakako objeručke prihvaćamo komplimente i pozitivne reakcije na naš trud koji su se mogli čuti pri kraju radionice: "Kada će biti iduća radionica, jel može već sutra?"

Projektom "Moj tata i ja" promoviramo upravo te spoznaje i pomažemo roditeljima primijeniti ih u svakodnevnom životu.

Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.

"Moj tata i ja" - što smo radili u Čučerju

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.