DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Ključna pitanja za zaštitu dječje dobrobiti

Objavljeno: 15.04.2024.

Mreža udruga za djecu okuplja 18 organizacija posvećenih zaštiti i promicanju dječje dobrobiti diljem Republike Hrvatske, a jedna od njih je i naš Ambidekster klub.

Nakon razmatranja i detaljnog pregleda, predstavljeno je nekoliko ključnih pitanja za koja je upravo sada pravi trenutak.

Naime, pitanja su poslana predstavnicima političkih stranaka čiji predstavnici će se ovaj tjedan naći na izbornim listama.

Prema posljednjim dostupnim podacima, u Hrvatskoj živi 664 057 djece i mladih (0-17 godina) i oni čine 17 % ukupnog stanovništva. Politike koje stranke zauzmu o ovim pitanjima imaju izravan utjecaj na sadašnjost i budućnost djece i mladih, ali i društva općenito.

Sadržaj pitanja koja su ovom prilikom postavljena uključuje područja odgoja i obrazovanja djece, njihovog mentalnog zdravlja, hvatanja u koštac s rastućim nasiljem nad i među djecom, zaštite djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, prava djece s teškoćama u razvoju, smanjenja dječjeg siromaštva i socijalne isključenosti te sudjelovanja djece u donošenju odluka koje ih se tiču.

Što je, kako i tko odgovorio pročitajte u tekstu u nastavku.
Dio teksta je autorsko vlasništvo Mreže udruga za djecu.

Vezani dokument: Mreža pita kandidati odgovaraju

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.