DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

„MOJ TATA I JA“ - OBILJEŽAVANJE DANA OČEVA

Objavljeno: 18.03.2019.

19.03.2019. od 15:30 do 18:30 u prostorima osnovne škole Luka u Sesvetama obilježavati će se dan Očeva. Udruga Ambidekster klub u partnerstvu s udrugom Suncokret OLJIN organizira poligonske, sportsko rekreativne i zabavne aktivnosti za roditelje i djecu. Aktivnosti se organiziraju s ciljem da se očevi kroz iskustvene aktivnosti osnaže za kvalitetnije ostvarenje roditeljske uloge te s ciljem poticanja unapređenja odnosa s djecom. U poligonske aktivnosti biti će uključeno ukupno 100 očeva i djece, a nakon aktivnog popodneva slijedi zasluženo druženje i zakuska za uključene.

Dan očeva će se obilježavati i u gradu Gospiću gdje će udruga društvo „Naša djeca“ grada Gospića u četvrtak 21.03. od 15 -18 sati u prostoru POU Gospić. Dan će se obilježiti prigodnim kreativnim aktivnostima, igrama za očeve i djecu, druženje očeva i djece te dodjelom nagrada za naj tate!

Projekt „Moj tata i ja“ provodi Ambidekster klub u partnerstvu s udrugom Suncokret OLJIN i udrugom društvo „Naša djeca“ grada Gospića. Opći cilj projekta osnažiti očeve za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu, nastojat će se ostvariti kroz specifične ciljeve

1. podići svijest o jednakom značaju majčinske i očinske uloge za cjeloviti razvoj djeteta
2. podići razinu znanja i vještina očeva u kvalitetnijem ostvarenju roditeljske uloge
3. educirati odgojno-obrazovne djelatnike o načinima unapređenja komunikacije s roditeljima te poticanja veće uključenosti očeva u odgoj i obrazovanje djeteta

U sklopu projekta biti će organizirane dramske aktivnosti za učenike u osnovnim školama, radionice i predavanja za odgojno obrazovne djelatnike, te će biti aktivno obiteljsko savjetovalište u sklopu udruge Ambidekster klub.

Za dodatne informacije o projektu možete se javiti mailom na info@ambidekster.hr ili telefonski na 099/45 75 444

Očevi u akciji - Dan očeva u Osnovnoj školi Luka, Sesvete

Objavljeno: 27.03.2019.

Ambidekster klub je zajedno sa partnerskom udrugom Suncokret - OLJIN i Osnovnom školom Luka, Sesvete obilježio Dan očeva, 19.03.2019. Na organizirane aktivnosti za djecu i očeve odazvalo se 188 sudionika s kojima je provedeno 9 radionica u 9 organiziranih grupa, što znači da je samo u jednom danu provedeno nevjerojatnih 72 radionice.

... Read more ...

VAŽNOST UKLJUČENOSTI OČEVA U ŽIVOT DJETETA

Objavljeno: 12.07.2019.

Znanstvena istraživanja u (ne tako dalekoj) prošlosti su uglavnom zanemarivala ili umanjivala ulogu oca u životu djeteta. Međutim, zbog ubrzanih socijalnih, ekonomskih i tehnoloških promjena, došlo je do promjena u strukturi i funkciji obitelji, kao i do naglašene potrebe za većim brojem raznovrsnih i inovativnih pristupa proučavanja uloge oca u obitelji. Iz tog razloga je u zadnjih 30 godina došlo do značajnog napretka u tom području. Istraživači koji se bave temom očinstva postali su mnogobrojniji, a sama istraživanja, kao i metode pristupa istima, su postala istančanija, što je dovelo do bogatih novih saznanja i razrađenije stručne literature na tu temu.

... Read more ...

POVEZANOST ODNOSA OCA I MAJKE S ODNOSOM OCA I DJETETA

Objavljeno: 19.08.2019.

Istraživanja konzistentno pokazuju da očevi igraju vrlo bitnu i veliku ulogu u životu djece, na način da utječu na kognitivne, socijalne i ponašajne aspekte djetetovog razvoja, kao i na psihofizičko zdravlje djeteta i na njegovo opće zadovoljstvo životom. Međutim, važan utjecaj na razvoj djeteta ima i obiteljski kontekst u kojem odrasta.

... Read more ...

KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Objavljeno: 30.08.2019.

Sami kraj je kolovoza i ljetna bezbrižnost polako blijedi. Školski praznici uskoro završavaju i bliži se početak nove školske godine. S novom godinom kreću i nove obveze, odgovornosti, brige, strahovi, radosti, nadanja - kako za djecu, tako i za njihove roditelje. Nakon većeg perioda opuštanja slijedi razdoblje tranzicije u kojem se djeca (iznova) trebaju prilagoditi drugačijem životnom tempu i zahtjevnijoj rutini. Svatko od njih treba proći taj proces prilagodbe, koji može i ne mora biti lagan i bezbolan.

... Read more ...

„MOJ TATA I JA“

Objavljeno: 18.03.2019.

Projekt „Moj tata i ja“ usmjeren je na osnaživanje očeva za veću uključenost u obiteljskom životu kao i na podizanje svijesti o jednakom značaju majčinske i očinske uloge za cjeloviti razvoj djeteta.

Projekt se provodi od 01.10.2018. do 30.09.2019. i sufinanciran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Uz Ambidekster klub partneri na projektu su udruga Suncokret OLJIN i Društvo „Naša djeca“ grada Gospića.

... Read more ...

KAKO SUDJELOVATI U OBRAZOVANJU SVOG DJETETA

Objavljeno: 28.08.2019.

Sudjelovanje roditelja u odgojno-obrazovnom procesu djece ima višestruku korist za djecu i roditelje. Istraživanja pokazuju da uključenost roditelja pozitivno utječe na zadovoljstvo djeteta te na njegovo samopouzdanje, akademsku uspješnost, cjelokupno ponašanje, kao i socio-emocionalni razvoj.

... Read more ...

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

IZDVOJENO

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI PROJEKTA „KLIKNI ZA SIGURNOST“

Objavljeno: 09.11.2017.

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI PROJEKTA „KLIKNI ZA SIGURNOST“

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Objavljeno: 15.04.2016.

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.