DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Poziv za osposobljavanje stručnih suradnika...

Objavljeno: 20.07.2017.

Ambidekster Klub u partnerstvu s Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom te u suradnji sa Ministarstvom pravosuđa, Upravom za zatvorski sustav poziva zainteresirane stručnjake na dvodnevni trening za osposobljavanje u provođenju programa „Jačanje unutarnje snage – JUS-TSV - trening socijalnih vještina u zatvorskom sustavu RH“.

Pozivaju se stručnjaci: socijalni pedagozi, socijalni radnici i psiholozi  zainteresirani za provođenje programa „Jačanje unutarnje snage JUS-TSV – trening socijalnih vještina“ u kaznenim tijelima u RH, a posebice stručnjaci zainteresirani za rad u Kaznionici u Glini, Zatvoru u Dubrovniku i Zatvoru u Gospiću da se prijave na e-mail:  ambidekster.hr@gmail.com.

Uz osnovne podatke (ime, prezime, zvanje, kontakt telefon i e mail) potrebno je dostaviti životopis.
Za edukaciju bit će odabrano 50 edukanata uključujući djelatnike iz zatvorskog sustava .
Za sve dodatne informacije obratite se na e-mail: ambidekster.hr@gmail.com.

Datumi održavanja treninga:
11.09. i 12.09.2017:  prva skupina edukanata, 22 mjesta
13.09. i 14.09. 2017: druga skupina edukanata, 14 mjesta
26.09. i 27.09 2017: skupina edukanata iz Zagreba, 14 mjesta

Mjesto održavanja edukacije: Hotel Rebro, Kišpatićeva 12, Zagreb.

Putovanja iz Dubrovnika, Gline i Gopsića bit će organizirana. Troškovi smještaja i prehrane su osigurani.

Edukanti će na treninzima proširiti specifična znanja i vještine potrebne za provođenje programa  „JUS-TSV“ te će im po završetku edukacije biti izdane diplome o osposobljenosti za provedbu programa.  Edukaciju će voditi Izv.prof.dr.sc. Valentina Kranželić i doc.dr.sc. Ivana Jeđud Borić, dok će evaluaciju treninga provesti Izv.prof.dr.sc. Martina Ferić.
Rad osposobljenih stručnjka slijedom ugovora o radu i/ili ugovora o djelu, odnosno primjena programa JUS-TSV planira se kaznionici u Glini te zatvorima u Gospiću i Dubrovniku tijekom 2018 i 2019. Godine.

Provođenjm psihoedukativnog programa radionica u zatvorima i kaznionicama „Jačanje unutarnje snage JUS-TSV – trening socijalnih vještina“ se želi doprinijeti ispunjavanju svrhe same kazne zatvora/odgojne mjere - aktivnom i odgovornom korištenju vremena provedenog na izdržavanju kazne/izvršavanju odgojne mjere te pripremi počinitelja za život na slobodi, u skladu sa zakonom i društvenim pravilima.  

„Jačanje unutarnje snage JUS-TSV – trening socijalnih vještina“ je dokazano učinkovita metoda grupnog psihoedukativnog rada sa svrhom razvijanja i uvježbavanja  socijalnih i socijalno-emocionalnih vještina, vještina asertivnosti i rješavanja problema u različitim skupinama zatvorenika.  Metoda je prepoznata unutar zatvorskog sustava Republike, te se od kraja 2014. godine u suradnji Središnjeg ureda, Uprave za zatvorski sustav, Ministarstva pravosuđa i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu metoda promišlja i razvija u namjeri  trajne implementacije u zatvorski sustav RH.
 

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI PROJEKTA „KLIKNI ZA SIGURNOST“

Objavljeno: 09.11.2017.

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI PROJEKTA „KLIKNI ZA SIGURNOST“

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Objavljeno: 15.04.2016.

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.