DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Na događaju „Solo ili solidarno“ društveno angažirani srednjoškolci iz Zagreba i Gospića predstavili su različite aktivnosti društvenog i humanitarnog djelovanja

Objavljeno: 09.05.2018.

SOLO ILI SOLIDARNO? IZABERI PUT!
Angažirani mladi za solidarnost i društveno uključivanje mladih

Mala dvorana Kulturog centra Dubrava Dubrava 51, Zagreb

utorak 08.05. 2018.
u vremenu od 13.00 do 14.30 sati

Na događaju „Solo ili solidarno“ društveno angažirani srednjoškolci iz Zagreba i Gospića predstavili su različite aktivnosti društvenog i humanitarnog djelovanja

Stotinjak srednjoškolaca iz Poljoprivredne škole, XII. gimnazije, Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, Prehrambeno-tehnološke iz Zagreba škole te Gimnazije Gospić okupili su se na događaju „Solo ili solidarno? Odaberi put!“ kako bi međusobno razmijenili i predstavili aktivnosti koje provode u sklopu preventivih progama „Moj zdravi stil“ i „Sunčana stana ulice“.
Događaj je glazbenim nastupom otvorio Krunosav Čučuk, učenik Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava.

Učenici iz Poljoprivredne škole u Zagrebu: Krešimir Uroić, Mihela Šaško, Katarina Dorojković, Lucija Vdović, Antonela Ereš, Rebeka Pejić i Željka Bosanac mag. pedagogije i andragoije osmislili su dramske scene pod nazivom „Mogu li bez....? uz stručno vođenje mladog kazališnog redatelja Lovre Krsnika ukazavši zašto je važno oduprijeti konzumerizmu i pasivnom stilu života zalažući se za zdrave stilove života i prevenciju ovisnosti.
Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava: Maja Pleša, Laura Soče, Dimateo Čulinović otvoreno i hrabro su govorili o preprekama i teškoćama s kojima se sreću tijekom svojeg odrastanja, ali i o načinima na koji su ih prevladali. Uz vrlo snažne poruke koji su proizašle iz njihovih životnih priča važno je da i dalje glasno propitujemo koliko društvena zajednica pomaže mladima s invaliditetom i kroničnim bolestima, a koliko im odmaže i što je još važno poduzeti da bismo mogli reći da živimo u društvenoj zajednici koja brine o najranjivijim skupinama mladih.

Hela i Lara Radović, učenice Gimnazije Gospić, zajedno sa voditeljem Durdov Josipom, mag. primarne edukacije svojim zanimljivim nastupom potaknuli su veliki dio publike na aktivno sudjelovanje. Interaktvna prezentacija održana u obliku skeča, najviše je zainitrigirala muški dio publike, budući da su Hela i Lara uspješno odglumile „šikaniranje“ Josipa tijekom izvođenja prezentacije. Mladi Gospićani putem medijskih nastupa potiču svoje vršnjake na solidarnost i prihvaćanje vršnjaka koji su po bilo čemu „drugačiji od drugih“, ukazuju na važnost kvalitetne međusobne komunikacije i aktivnog pristupa u rješavanju društvenih problema.

Tatjana Stilinović i Leon Mihalinec, učenici XII. gimnazije, predstavili su aktivnosti volonterskog kluba svoje škole kojima su na različite načine i u nekoliko navrata pripomogli djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a priče o odrastanju ispričale su nam Lorena Vlaović, Veronika Penava i Leonarda Cvitković iz Prehrambeno-tehnološke škole.

Događaj je moderirala Klara Borda učenica I. Gimnazije u Zagrebu - ambasadorica za humanitarno djelovanje i društveno uključivanje mladih.

Odrastati, sazrijevati, graditi autentični osobni identitet u formativnim godinama, a uz to graditi solidarnu i humanitarnu zajenicu velik je zadatak za mlade. Međutim, mladi iz zagrebačke Dubrave i Gospića umijesto soliranja, radije su odabrali put solidarnosti!
Čestitke svima na uspješnom i izvrsnom izvođenju svih točaka programa, na povezivanju, zajedništvu i solidarnosti!

FOTOGALERIJA
AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

IZDVOJENO

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI PROJEKTA „KLIKNI ZA SIGURNOST“

Objavljeno: 09.11.2017.

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI PROJEKTA „KLIKNI ZA SIGURNOST“

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Objavljeno: 15.04.2016.

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.