DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Dan ružičastih majica u zagrebačkoj Dubravi, 22.02.2017.

Objavljeno: 23.02.2017.

Aktivisti iz Ambidekster kluba iz zagrebačke Dubrave su zajedno s učenicima iz Poljoprivredne, Prehrambeno-tehnološke, Veterinarske škole i XII. gimnazije obilježili Dan ružičastih majica na način da je u zajedničkom prostoru škola organiziran glazbeni nastup učenika koji su pokazali svoje umijeće pjevanja, sviranja, beatbox-anja, dok su istovremeno kraj njih ostali učenici oslikavali ružičaste majice i ispunjavali ih pozitivnim porukama koje pozivaju na ljubav, sklad, nenasilje. Slike majica bit će objavljene na facebook stranici Ambidekster kluba (https://www.facebook.com/ambidekster.hr/) te će svi zainteresirani moći glasati za onu koja im se najviše sviđa, a zatim će imati priliku i osvojiti tu majicu.

Dan ružičastih majica, dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznatiji kao „Pink Shirt Day“, obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Obilježavanje tog dana započelo je  prije 10 godina, kada je jedan kanadski dječak, u znak podrške bolesnoj majci, došao u školu u ružičastoj majici i zbog toga bio izložen vršnjačkom nasilju.

Ambidekster klub je nevladina i neprofitna udruga koja svojim djelovanjem temeljenim na principima sudjelovanja samih korisnika kao i dionika iz društvene zajednice pridonosi socijalnom uključivanju i osnaživanju djece i mladih te obitelji u cjelini. Programi i projekti provode se na nacionalnoj razini uz uključivanje dionika iz Hrvatske i Europske unije s fokusom djelovanja u istočnom dijelu grada Zagreba – u lokalnim zajednicama Dubravi i Sesvetama. Jedna od djelatnosti Ambidekster kluba je prevencija nasilja nad i među djecom i mladima te u tu svrhu pruža usluge individualnog i grupnog savjetovanja svima onima koji osjete potrebu za takvim oblikom podrške.

Kontaktirati nas možete na službeni kontakt broj telefona 01 2852 170 i mobitela 099 4575 444 ili preko e-mail adrese spirit@ambidekster.hr. Također nas možete pronaći i na Facebook-u:  https://www.facebook.com/ambidekster.hr/  .

FOTOGALERIJA
AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.